Hogyan módosíthatjuk a felhasználói fiókok kezelése (UAC) beállításait a Windows 10 rendszeren

how change user account control settings windows 10

Lehetséges a Windows 10 UAC-beállításainak megváltoztatása vagy letiltása, ha régi alkalmazásokkal dolgozik, vagy ha nem akarja, hogy értesítést kapjanak, amikor az alkalmazások rendszerváltoztatást próbálnak végrehajtani.



A Windows 10 rendszeren a felhasználói fiókok vezérlése (UAC) egy olyan biztonsági szolgáltatás, amely megakadályozza az alkalmazásokat a nem kívánt rendszermódosítások elvégzésében, segíti a felhasználót a véletlenszerű beállításmódosítások megakadályozásában, és megakadályozza, hogy a rosszindulatú programok bekerüljenek a rendszerébe az Ön tudta nélkül.



Ha az UAC engedélyezve van, ha egy alkalmazás megkísérel változtatásokat, Windows 10 megjelenik egy biztonsági figyelmeztetés, amelyet a felhasználónak jóvá kell hagynia az alkalmazás számára a feladat végrehajtásához. Ha a felhasználó szabványos fiókot használ, akkor adminisztrátori hitelesítő adatokat kell megadnia ahhoz, hogy egy magasabb jogosultságot igénylő feladatot futtasson.

Röviden: a felhasználói fiókok ellenőrzése lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosabb környezetben dolgozzanak. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a funkciót letilthatja vagy konfigurálhatja. Például, ha olyan régebbi alkalmazásokat használ, amelyeket nem úgy terveztek, hogy ilyen típusú környezetben működjenek, vagy ha pontosan tudja, mit csinál, és inkább a Windows 10 futtatását szeretné használni e szolgáltatás nélkül.



Ha módosítani szeretne, vagy teljesen le kívánja tiltani az UAC-ot, a Windows 10 felkínálja a szükséges beállításokat annak megakadályozására, hogy a Felhasználói hozzáférés-vezérlés párbeszédpanel minden alkalommal megjelenjen, amikor egy feladat magasságot igényel.

Ebben útmutató, megtanulja a felhasználói fiókok felügyeletének (UAC) beállításainak kezelésére szolgáló lépéseket a Windows 10 rendszeren.

Az UAC-beállítások megváltoztatása a Windows 10 rendszeren

A felhasználói fiókok kezelésének beállításainak megváltoztatásához fiókjának rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fióknak kell lennie. Ellenkező esetben a módosítások végrehajtásához rendszergazdai jelszót kell megadnia.



  1. Nyisd ki Kezelőpanel.
  2. Kattintson Rendszer és biztonság.
  3. Kattints a Módosítsa a felhasználói fiókok kezelésének beállításait link.
  4. Control Panel System and Security settings
    A Vezérlőpult rendszer- és biztonsági beállításai
  5. Gyors tipp: Alternatív megoldásként kereshet Felhasználói felület a Start menüben, és kattintson az eredményre az élmény megnyitásához.
  6. A felhasználói fiókok kezelésének beállításai négy szintű védelmet kínálnak, de a fiók típusától függően vannak bizonyos korlátozások.
  7. Normál felhasználói fiókban látni fogja a négy szintet, de csak kettőt változtathatja meg:
    • Mindig értesítsen, amikor: Ez az alapértelmezett beállítás minden szokásos felhasználói fióknál, és felbukkan az UAC párbeszédpanelen, amikor az alkalmazások megkísérelnek telepíteni egy másik szoftvert vagy módosítani a rendszert, és amikor megpróbálják megváltoztatni a beállításokat.
    • Mindig értesítsen (és ne tompítsa az asztalomat): Ennek az opciónak a használatával blokkolhatók az alkalmazások és a felhasználók rendszerváltozásai, csakúgy, mint „Mindig értesítsen, amikor”, azzal a különbséggel, hogy továbbra is hozzáférhet az asztalhoz, hogy folytathassa más feladatok elvégzését.
  8. User Account Control on a standard account
    Felhasználói fiókok ellenőrzése egy normál fiókban
  9. Csak akkor értesítsen, ha az alkalmazások megkísérlik módosítani a számítógépemet (ne tompítsa az asztalomat) és Soha ne értesítsen nekem mikor(amely letiltja az UAC-t) nem olyan beállítások, amelyeket egy standard fiókon konfigurálhatunk.
  10. Egy Rendszergazda felhasználói fiókban láthatja a négy szintet, és közülük bármelyiket kiválaszthatja:
    • Mindig értesítsen, amikor: Ez az opció megjeleníti az UAC párbeszédpanelt, amikor az alkalmazások megkísérelnek telepíteni egy másik szoftvert vagy módosítani a rendszert, és amikor megpróbálják megváltoztatni a beállításokat.
    • Csak akkor értesítsen, ha az alkalmazások megkísérlik módosítani a számítógépemet: Ez az alapértelmezett szint minden rendszergazdai fióknál, és nem értesíti Önt a beállítások módosításakor.
    • Csak akkor értesítsen, ha az alkalmazások megkísérlik módosítani a számítógépemet (ne tompítsák az asztalomat): Ezzel a beállítással nem kap értesítést a módosítások végrehajtásakor, de azzal a különbséggel, hogy továbbra is hozzáférhet az asztalhoz, hogy folytathassa más feladatok elvégzését.
    • Soha ne értesítsen, amikor: Ez az opció teljesen letiltja az UAC alkalmazást a Windows 10 rendszeren.
  11. User Account Control on an administrator account
    Felhasználói fiókok vezérlése rendszergazdai fiókokon
  12. Miután kiválasztotta a kívánt biztonsági szintet, kattintson a gombra rendben hogy alkalmazza a változásokat.

A lépések elvégzése után indítsa újra a számítógépet a beállítások alkalmazásához.

Noha a Windows 10 felhasználói fiókkezelő (UAC) beállításait meg lehet változtatni, mindig javasoljuk, hogy a jobb biztonság érdekében hagyja el az alapértelmezett konfigurációt.

Fontos megjegyezni, hogy vannak módok az UAC letiltására a nyilvántartás használatával, de a szokásos felhasználók nemkívánatos viselkedést tapasztalnak, mivel nem ajánlott erre az útra menni.

Ha le szeretné tiltani a felhasználói fiókok ellenőrzése funkciót (nem ajánlott), akkor ezt meg kell tennie módosítsa a fiók típusát Rendszergazda értékre, majd kövesse a lépéseket a kiválasztáshoz Soha ne értesítsen nekem mikor opció a csúszka segítségével.