Hogyan lehet automatikusan törölni a hely- és keresési előzményeket a Google-ban

how delete location

A Google most lehetővé teszi, hogy 3–18 havonta automatikusan törli a tevékenységi előzményeket, és itt áll módjuk szerint konfigurálni ezt az új funkciót.



Közismert tény, hogy a Google a Google Keresés, a YouTube és más szolgáltatások használatakor a felhasználóktól gyűjti a hely, az internet és az alkalmazások tevékenységeit, hogy megtanulják viselkedésüket a hirdetések pontos megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához.



Az adatvédelmi aggályok eredményeként a Google most fokozatosan lép fel új szolgáltatás bevezetése amelyet a felhasználók manuálisan választhatnak, hogy automatikusan töröljék a helyelőzményeket, az internetet és az alkalmazástevékenységeket fiókjaiból.

Bármikor letilthatja ezen adatok gyűjtését, de az új beállításoknak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy személyesebb élményben részesüljenek a Google-szolgáltatások használata közben, és kicsit jobban védjék magánéletedet.



Ebben útmutató, megtanulja beállítani, mennyi ideig engedélyezi a Google számára az adatok megőrzését, mielőtt törli őket. Megvizsgáljuk továbbá a helyelőzmények, az internetes és az alkalmazásokkal kapcsolatos tevékenységek teljes letiltásának lépéseit a Google-fiókjában.

Hogyan lehet automatikusan törölni a hely- és keresési előzményeket a Google-ban

Az alábbi lépésekkel automatikusan törölheti a hely- és tevékenységi előzményeket a Google-on:

  1. Nyissa meg Google Fiók.



  2. Kattintson Adat és személyre szabás a bal oldali ablaktól.

  3. A „Tevékenységvezérlők” szakaszban kattintson a gombra Kezelje tevékenységellenőrzéseit választási lehetőség.

    Manage your activity controls

    Kezelje tevékenységellenőrzéseit
  4. A „Webes és alkalmazástevékenység” (vagy „Helyelőzmények”) szakaszban kattintson a gombra Tevékenység kezelése gomb.

    Manage activity

    Tevékenység kezelése
  5. Kattints a Válassza ki, mennyi ideig kell tartani gomb.

    Choose how long to keep your data on Google servers

    Válassza ki, mennyi ideig tárolja adatait a Google szerverein
  6. Válasszon a három lehetőség közül:

    • Tartsa mindaddig, amíg manuálisan törlöm (alapértelmezés).
    • 18 hónapig tartsa.
    • Tartsa 3 hónapig.

    Google autom delete data options

    A Google Autom törli az adatbeállításokat
  7. Kattints a Következő gomb.

  8. Kattints a megerősít gomb.

    Confirm Google data auto-delete settings

    Erősítse meg a Google adatok automatikus törlés beállításait
  9. Kattints a Megvan gomb.

A lépések elvégzése után az Ön által megadott napnál régebbi web- és alkalmazástevékenységek automatikusan törlődnek.

Hogyan lehet letiltani a hely- és keresési előzményeket a Google-on

Az alábbi lépésekkel tilthatja le a hely- és tevékenységi adatok gyűjtését a Google-on:

  1. Nyissa meg Google Fiók.

  2. Kattintson Adat és személyre szabás a bal oldali ablaktól.

  3. A „Tevékenységvezérlők” szakaszban kattintson a gombra Kezelje tevékenységellenőrzéseit választási lehetőség.

    Manage your activity controls

    Kezelje tevékenységellenőrzéseit
  4. Kapcsolja ki a „Activity control” szakaszban a kapcsolót Internetes és alkalmazástevékenység (és Helyelőzmények).

    Disable Google activity tracking

    Letiltja a Google tevékenység követését
  5. Kattints a Szünet gomb.

    Pause Google tracking

    A Google követésének szüneteltetése

A lépések elvégzése után a Google már nem gyűjtheti össze tevékenységeit vagy helyét, amikor szolgáltatásait használja.

Bár a hely- és tevékenységi adatok gyűjtésének letiltása már régóta fennáll, az előzmények automatikus törlése 3 vagy 18 hónap elteltével új funkciók, amelyek fokozatosan megjelennek a felhasználók számára.